В община Благоевград има гигантска финансова дупка. Това каза новият

...
В община Благоевград има гигантска финансова дупка. Това каза новият
Коментари Харесай

Методи Байкушев: В община Благоевград има гигантска финансова дупка

В община Благоевград има гигантска финансова дупка.

Това сподели новият кмет на града Методи Байкушев на първия си брифинг пред медиите. Тази заран той е провел оперативка с Финансовия отдел на Общината.

" През 2021 година към община Благоевград са преведени суми, от които има излишък в размер на 4.269 млн. лева от страната , които би трябвало да се употребяват за подсилване на свлачището  за пътя за околност " Бодрост ". Този план не се е случил. Парите са преведени, само че те не се намират по сметките на Общината ", акцентира кметът.

Той изясни, че към Общината са преведени още пари за ремонт, възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на Камерна опера, също целеви средства от страната.

" Този план се финансира от няколко разнообразни източника, единият от които е целеви средства от разпореждане на Министерски съвет. Държавата ни дава тези пари, с цел да ги използваме за този план. Остатъкът, който би трябвало да се намира по сметките, само че го няма, е 524 хиляди лева " , сподели още той.
 Българска телеграфна агенция
" Третият обект, който се финансира с целеви средства от страната и са платени предплатено  на Общината, е планът за улица " Промишлена ". Там са преведени жестоко към 3,5 млн. лева, от които 1,5 млн, лева са платени на строителя ", добави Байкушев и изясни, че все още плана е спрян , като следва да се откри какви са аргументите. И когато осъществяването продължи, строителят би трябвало да показа фактура в размер на към 2 млн. лева

Байкушев сподели още, че общата дупката по тези планове е в размер на  6.786 млн. лева.  " Факти, които до през днешния ден бяха укривани от обществеността. Както бях заречен, община Благоевград оттук насетне ще бъде ръководена транспарантно и цялата информация ще се споделя с жителите, с цел да могат те да знаят какво се случва тук “, акцентира още той.
 Българска телеграфна агенция
До края на месец ноември община Благоевград би трябвало да посрещне разноски в размер на 4.352 млн. лева за локални действия и разноските за извършените локални избори, за които страната е превела 1.3 млн лева По сметките на общината обаче има единствено 480 хиляди лева. 

По думите му Общината има големи задължения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР