В обширно интервю за Газета.ру бившият генерален директор на руската

...
В обширно интервю за Газета.ру бившият генерален директор на руската
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин пожела на Зеленски да умре, а на Украйна – да се предаде

В обстойно изявление за Газета.ру някогашният общоприет шеф на съветската държавна корпорация за галактически действия " Роскосмос " Дмитрий Рогозин пожела на Украйна за новата 2024 година " да се съобщи ", а на президента й Володимир Зеленски – " да почине ", предава " Фокус ". В момента Рогозин е сенатор в Съвета на федерацията, оглавява група военни съветници в ДНР и ЛНР.

" Бих поискал на Зеленски да почине, а на Украйна да се съобщи “, отговори Рогозин на съответния въпрос на редакцията.

В изявлението съветският политик загатна, че не счита за допустима капитулацията на Украйна на фона на поддръжката, която Западът оказва на Киев.

" Сега интензивно пишат, че скоро на украинците ще им свършат патроните, в Съединени американски щати ще пристигна на власт Доналд Тръмп, а в Германия - " Алтернативата за Германия ". Но ще ви кажа следното: успеха ще бъде реализирана единствено със силата на съветското оръжие. Без триумфа на нашата войска всички външни фактори ще бъдат от нищожно значение. Бързата реакция на заканите на фронта, попълването на армията и нейното съоръжение е главната гаранция за победа и настъпване на мир ", изясни Рогозин.

На въпрос дали е срещу помирение сред Москва и Киев и всякакво съглашение, Рогозин акцентира, че " аз съм за осъществяване на дилемите, които ни сложи президентът (на Русия Владимир Путин) – демилитаризация и денацификация. И това не би трябвало да се схваща като заличаване на украински мъже във военна униформа. Много пъти съм ги разпитвал, а там малко са останали идейните. "

" Денацификацията значи унищожаването на Бандера като феномен и на неговите носители. Идеолози. Денацификацията би трябвало да се извърши, даже и да отнеме 30 години. Необходимо е да се избие арогантното възприятие за предимство от водачите на украинското общество и да се отстраняват физически водачите на украинския фашизъм. И, несъмнено, демилитаризация. Какво значи това? Необходимо е ориентираният против нас външен нападателен боен капацитет да се отдалечи оптимално от Русия. Имаме потребност от демилитаризирана зона, другояче ще продължат да ни обстрелват ", изяснява Рогозин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР