В обновените зали 400 и 401 Стопанският факултет на СУ

...
В обновените зали 400 и 401 Стопанският факултет на СУ
Коментари Харесай

Академичното spin-off предприемачество – предизвикателства и перспективи: Международен форум в рамките на проекта SCHOLARNET

В обновените зали 400 и 401 Стопанският факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ провежда интернационален семинар, отдаден на академичното предприемачество.

Събитието е част от плана за създаване на проучвателен потенциал SCHOLARNET, финансиран от Национална научна стратегия „ Европейски научни мрежи “.

В семинара участваха представители на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, Университета по хранителни технологии, Университета за национално и международно стопанство, Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ и други

Водещите панелите проф. Албена Вуцова и доцент Тодор Ялъмов разясниха същността, провокациите, средата, проблемите и вероятностите за развиване, както и социално-икономическите последствия, свързани с академичното предприемачество в България. Научният спор беше съпроводен с представянето на положителни практики от висшите образователни заведения в страната, а Еразъм студенти от Грузия, Молдова и Румъния показаха свои разработки и концептуални модели в подтекста на академичното предприемачество.
 IMG-d7d2e6363d5d733b9a9edbaa39c407ff-V
Научният семинар сложи акцент върху така наречен „ трета задача ” на висшето обучение и по-активното присъединяване на научноизследователските институции в икономическата активност на страната. Необходимостта от насърчаване на предприемачество в университетите е приоритет, залегнал и в Иновационната тактика за умна специализация за интервала 2021-2027 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР