В област Стара Загора е обявена грипна епидемия. Всички училища

...
В област Стара Загора е обявена грипна епидемия. Всички училища
Коментари Харесай

В Стара Загора, Видин и Бобов дол е обявена грипна епидемия

В област Стара Загора е оповестена грипна зараза. Всички учебни заведения и детски градини в региона затварят до края на седмицата.

Най-висока заболеваемост в района е записана измежду децата от 0 до 4 години и от 4 до 14-годишна възраст. Затова до края на седмицата е оповестена грипна почивка за учебните заведения в цялата област. Въвеждат се и всички ограничаващи ограничения в лечебните заведения, като прекратяване на свижданията, работата на детските и женски съвещания, плановите интервенции, имунизациите и реимунизациите, както и профилактичната активност. От Районната здравна ревизия предлагат откриване на грипни кабинети в извънболничната помощ.

В област Видин и в община Бобов дол от през днешния ден също е оповестена грипна зараза, оповестиха от Министерството на здравеопазването. В община Пазарджик се възобновяват образователните занятия, само че другите противоепидемични ограничения остават в действие.

От през днешния ден стопират образователните занятия восновното учебно заведение " Христаки Павлович " и междинното учебно заведение " Свети Климент Охридски " в Дупница. Останалите образователни заведения в региона на този стадий не престават естествен образователен развой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР