В област Русе са засилени проверките при производството и търговията

...
В област Русе са засилени проверките при производството и търговията
Коментари Харесай

Засилени проверки при търговия с хранителни продукти в област Русе

В област Русе са засилени инспекциите при производството и търговията с хранителни артикули. Това заяви на брифинг шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Георги Дяков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че към този момент има и наложена глоба на притежател на търговски обект, защото не съхранявал храна за у дома при избран температурен режим.

Дяков сподели още, че е разисквано с търговците да се ползва така наречен "къса верига на доставки ". Идеята е това, което се създаде на територията на региона, да бъде търгувано в същия район. По този метод ще се понижи заплахата от преместване на болест, а в това време ще се подтиква и локалното произвеждане.

БАБХ: От през днешния ден стартират засилени инспекции поради Великден и Гергьовден

Търговците не би трябвало да употребяват една и съща опаковка - като кашон, за многократна приложимост при пакетирането на разнообразни хранителни артикули, разясни Дяков.

Специално внимание при инспекциите се отделя на това дали чиновниците употребяват уместно работно облекло, какъв брой пъти се прави стерилизация, дали са основани условия, които да попречват директния допир на клиента с неопаковани храни, като се изключи плодовете и зеленчуците. Ще се следи за хигиената и дезинфекцията на пространствата, софтуерното съоръжение, както и за здравния статус на личния състав.

По мотив на идните Великденски празници под засилен надзор попада търговията с агнешко месо, яйца, козунаци, пресни зеленчуци, както и багра за яйца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР