В област Плевен са евтаназирани принудително и загробени през последните

...
В област Плевен са евтаназирани принудително и загробени през последните
Коментари Харесай

В област Плевен са евтаназирани принудително и загробени през последните дни 13 домашни прасета

В област Плевен са евтаназирани наложително и загробени през последните дни 13 домашни свине на стопани, които не са изпълнили заповедта непринудено да заколят животните си.

Това са единични случаи в село Малчика, заяви доктор Иван Йорданов - шеф на Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/ в Плевен на съвещание на Областната епизоотична комисия.

Той посочи, че на територията на район Плевен към този момент 27 следващи дни няма новооткрито огнище на Африканска чума по свинете /АЧС/, както при домашните, по този начин и при дивите свине.

ОДБХ завършва инспекциите за доброволното кръвопролитие на домашните свине.

Устойчива е наклонността към преустановяване разпространяването на болестта АЧС, както при домашните, по този начин и при дивите свине, разяснява доктор Йорданов.

В момента тече акция за събиране информация от кметовете на обитаеми места в 20-километровата зона за стопаните, на които се поставя разпределяне по 300 лв. за стерилизация на стопанствата. Останалите стопани, които не са в тази зона, няма да получат тази финансова поддръжка, прецизираха от ОДБХ в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР