В област Пазарджик от днес е обявена грипна епидемия, съобщи

...
В област Пазарджик от днес е обявена грипна епидемия, съобщи
Коментари Харесай

В Пазарджишка област е обявена грипна епидемия от днес

В област Пазарджик от през днешния ден е оповестена грипна зараза, заяви Ирина Атанасова, основен специалист в Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести (ОРЗ) и грип със заповед на шефа на РЗИ Пазарджик доктор Димитър Савов до 2 февруари са в действие краткотрайни противоепидемични ограничения.

Преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, които се правят от общопрактикуващите лекари, визитите на външни лица/свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и в профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Въвежда се прецизен всекидневен филтър в детските заведения и учебните заведения, за недопускане на деца с клинични признаци на грип и ОРЗ, като откритите заболели деца се връщат по домовете им. Не би трябвало да се позволяват до работа болни лица от личния състав на детските и образователни заведения. Трябва да се прави двукратна настояща стерилизация на повърхности, както и постоянно да се проветряват пространствата.

На този стадий не се постанова прекратяване на образователните занятия в учебните заведения в област Пазарджик.

От РЗИ Пазарджик предлагат носенето на маски при визити в лечебните заведения, аптеките и закрити публични места със скупчване на доста хора.

Във връзка с профилактика на грипа, експертите от РЗИ Пазарджик припомнят, че поддържането на персонална хигиена и съблюдаване разпоредбите на респираторния етикет са от изключителна значимост, както здравословното хранене и спазването на всекидневен режим. 

Припомнаме, че грипна зараза е оповестена още в областите Габрово и Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и София- област. Грипната зараза в област Смолян влезе в действие от 18 януари и продължи до 24 януари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР