В някаква степен, всеки от нас си отглежда доза егоизъм.

...
В някаква степен, всеки от нас си отглежда доза егоизъм.
Коментари Харесай

Егоистът - начин на употреба

В някаква степен, всеки от нас си отглежда доза нарцисизъм. Да, съответното себелюбие и убеденост в себе си са значими за нормалността на всеки човек. Но има граница, пресичането на която значи егоцентризъм, надменност и самовлюбеност.

Егоистичните хора обичат светът да се върти към тях. Със сигурност няма да сте измежду техните любимци, в случай че не подкрепяте чувството им за предимство. Но животът ни среща с тях без предизвестие. И в случай че близкото им наличие стартира да ви тормози, ето къс удобен справочник с съответни способи на държание, които да ви оказват помощ да се справите с тях.

1). Приемете за даденост - егоистът в никакъв случай не мисли за другите

Първият съвет при другарство с егоцентрика е да бъдете почтени със себе си. Дайте си сметка и не го приемайте персонално - той просто не е в положение да намерения първо за нечии други проблеми. Това ще ви даде ясното схващане къде тъкмо се намирате в връзките си с подобен човек.

2). Дайте си вниманието, което заслужавате

Егоистите са Жадуват за вашето внимание, само че в подмяна нищо не дават. Така ви вкарват в невидима опустошителна серпантина надолу, в която игнорирате своите потребности за сметка на техните. За да избегнете прочувственото опустошаване, осигурявайте си вниманието, което давате на този върколак.

3). Оставайте правилни на себе си

Егоистът е ловък манипулатор, знае по какъв начин да поеме контрола над основни прочувствени настройки, да ви внуши възприятие на виновност или непълноценност. Не влизайте в играта му, не се дръжте по този начин, както не е всекидневно за вас. Останете правилни на себе си. Ако усетите яд към него, концентрирайте се върху себе си, върху вашата същинска същина.

4). Напомняйте му, че светът не се върти към него

Зациклилият върху себе човек не вижда вашите мисли и усеща. И по тази причина би трябвало от време на време да му се припомня, че светът не се върти към него. Но, дипломатично! Опитайте да вземем за пример с въпроса " Готов ли си да ме изслушаш? ", вместо с обвиняването " За теб няма значение какво мислят другите! "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР