В ново проучване, поръчано от Европейския парламент, мнозинството (58%) от

...
В ново проучване, поръчано от Европейския парламент, мнозинството (58%) от
Коментари Харесай

Европейските граждани искат повече правомощия за ЕС за справяне с кризи като сегашната

В ново изследване, поръчано от Европейския парламент, болшинството (58%) от респондентите споделят, че са изпитали финансови усложнения от началото на рецесията, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Европейски Съюз би трябвало да има повече пълномощия за справяне с рецесии като пандемията от ковид, настояват европейските жители в изследване, поръчано от Европейския парламент и извършено в края на април 2020 година В него съвсем седем от 10 респонденти (69%) желаят по-силна роля на Европейски Съюз в битката с рецесията. Успоредно на това съвсем шест от 10 респонденти са недоволни от неналичието на взаимност сред страните членки на Европейски Съюз по време на пандемията. Докато 74% от интервюираните са чували за подхванати от Европейски Съюз ограничения или дейности в отговор на пандемията, едвам 42% от тях са задоволени от тези ограничения все още.

Европейски Съюз би трябвало да усъвършенства общите принадлежности за справяне с рецесии като тази с COVID-19

Около две трети от интервюираните (69%) са съгласни, че Европейски Съюз би трябвало да разполага с повече пълномощия за справяне с рецесии като пандемията от ковид. По-малко от една четвърт от респондентите (22%) не са съгласни с това изказване. Съгласието с изказванието е най-високо в Португалия и Ирландия, а най-ниско в Чехия и Швеция.

В отговор на пандемията европейските жители са желали Европейски Съюз да се концентрира най-вече върху обезпечаването на задоволително здравно съоръжение за всички страни членки на Европейски Съюз, разпределението на проучвателен фондове за създаване на ваксина, директна финансова поддръжка на страните членки и възстановяване на научното съдействие сред страните членки.

Призив за възобновление на европейската взаимност във времена на рецесия

Този мощен апел за повече пълномощия и по-силно съгласуван отговор на Европейски Съюз е обвързван с изразеното неодобрение от болшинството от интервюираните във връзка с солидарността сред страните членки на Европейски Съюз в битката с пандемията от ковид: 57% са недоволни от настоящето положение на солидарността, а 22% не са по никакъв начин удовлетворени. Само една трета от интервюираните (34%) са удовлетворени, като най-високите индикатори се следят в Ирландия, Дания, Холандия и Португалия. Респондентите от Италия, Испания и Гърция са измежду най-недоволните, последвани от жителите от Австрия, Белгия и Швеция.

Предприетите ограничения на Европейски Съюз са известни, само че се смятат за незадоволителни

Трима от четирима респонденти във всички интервюирани страни споделят, че са чували, виждали или чели за ограниченията на Европейски Съюз в отговор на пандемията от ковид, като една трета от интервюираните (33%) също знаят какви са тези ограничения. В същото време към половината (52%) от тези, които знаят за дейностите на Европейски Съюз в тази рецесия, споделят, че не са удовлетворени от ограниченията, подхванати досега. Само 42% са удовлетворени, най-много в Ирландия, Холандия, Дания и Финландия. Степента на неодобрение е най-висока в Италия, Испания и Гърция и много висока в Австрия и България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР