В новите договори със снегопочистващите фирми ще бъде заложен по-голям

...
В новите договори със снегопочистващите фирми ще бъде заложен по-голям
Коментари Харесай

След глобата: Снегопочистващите фирми ще обработват по-голям периметър около спирките на градския транспорт

В новите контракти със снегопочистващите компании ще бъде заложен по-голям периметър за култивиране към спирките на градския превоз, по този начин, че да не се стига до това хората на първата и на последната врата на транспортното средство да стъпват върху леда, обясниха за Дарик от Столичния инспекторат.

С близо 120 хиляди лева са санкционирани 4 от седемте компании, заети със зимното разчистване на София, като най-вече нередности са открити в регионите „ Витоша ” и „ Кремиковци ”, където са и най-високите санкции. До момента няма сигнали за потърпевши хора от паднали клони и висулки в София.

" Най-малката глоба за непочистени улици е в размер на 3900 лева, а най-голямата е 46500 лева ",поясни шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков.

В в този момент настоящите контракти не е заложен задоволителен периметър за разчистване към спирките, това е повода при прекъсване на транспортните средства хората на първата и на последната врата на транспортното средство, а постоянно и на повече, на процедура да стъпват върху лед, изясни той.

На няколко места екипите са открили, че има рискови висулки на публични здания, които са отстранени, сподели още той и напомни, че премахването на висулките от частните здания е обвързване на живеещи там или на хората от съответния търговски обект. Те са длъжни да почистват и снега по тротоарите към постройките си.

Служителите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” на Следствен отдел към окръжна прокуратура не престават почистването на прекършени клони и дървета, които се извозват както от работещите в дирекция „ Зелена система ”, по този начин и от екипи на районните администрации, почистващите компании и Столичното дружество за отнасяне на боклуци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР