В нощта срещу четвъртък бойци на Главното разузнавателно управление на

...
В нощта срещу четвъртък бойци на Главното разузнавателно управление на
Коментари Харесай

Украински морски дронове потопиха руския ракетен катер Ивановец в Черно море


В нощта против четвъртък бойци на Главното разследващо ръководство на Украйна унищожиха ракетния катер " Ивановец " от Черноморския флот на Русия, оповестява РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

" В нощта на 31 януари против 1 февруари военнослужещи от 13-та група специфични сили на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна унищожиха ракетния катер " Ивановец “ на съветския Черноморски флот “, се споделя в известие на ведомството в Telegram.

Корабът е бил на рейда на езерото Донузлав в Крим.

" В резултат на редица директни попадения в корпуса съветският транспортен съд получи щета, несъвместима с следващо придвижване – " Ивановец “ се наклони на кърмата и потъна “, допълват от Главното разследващо ръководство.

Както прибавят офицери от украинското разузнаване, цената на изгубения от Руската федерация транспортен съд е почти 60-70 милиона $.

" Издирвателно-спасителната интервенция на съветските окупатори в Донузлав по предварителна информация не е сполучлива “, се показва още в известието.

Какво се знае за " Ивановец "?

" Ивановец “ е огромен ракетен катер от план 12411 " Молния “, предопределен за заличаване на надводни бойни кораби, десантни и транспортни средства и кораби на съперника в морето, в бази, военноморски групи и тяхното прикритие, както и за прикриване на техните кораби и плавателни съдове от наземни и въздушни закани. Въоръжение - 2х2 пускови установки за противокорабни ракети " Москит ", 1х1 76-мм АК-176 Апелативен съд, 2х6 30-мм АК-630 Апелативен съд, 1 пускова установка за ЗРК " Игла ".

Припомняме, че към четвъртък сутринта, 1 февруари, от началото на съветската инвазия украинските въоръжени сили са унищожили 23 кораба и катера. Освен това украинските сили съумяха да унищожат една подводница.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР