В нощта на Бъдни вечер срещу Коледа се очаква понижение

...
В нощта на Бъдни вечер срещу Коледа се очаква понижение
Коментари Харесай

АПИ съветва да се внимава залади лед на пътя

В нощта на Бъдни вечер против Коледа се чака намаляване на температурите, а по високопланинските региони е допустимо дъждът да премине в сняг, като с това се усилват и предпоставките за поледици, оповестяват от АПИ.

Прогнозата на метеоролозите е, че на 24-ти против 25-ти декември във вечерните и ранните утринни часове тук-там в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. На места поради ниските температури е допустимо да се образува по този начин нареченият черен лед. Според специалисти той е извънредно рисков, защото на процедура е незабележим. От колата пътят наподобява влажен, само че в действителност е замръзнал и при висока скорост колите стават неуправляеми.

В тази връзка Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не подхващат рискови изпреварвания и маневри.

Всички машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за разчистване и култивиране на републиканските пътища. За повишение сигурността на придвижване е допустимо затваряне на избрани сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР