В Норвежко море издирват двама български моряци от товарния кораб

...
В Норвежко море издирват двама български моряци от товарния кораб
Коментари Харесай

Издирват двама наши моряци в Норвежко море, паднали зад борда

В Норвежко море търсят двама български моряци от товарния транспортен съд " Стара планина ", които са паднали зад борда, оповестиха от Министерство на външните работи. Инцидентът е станал при доста тежки метеорологични условия - мощен вятър и 8-метрови талази .

Посолството ни в Осло е известено през днешния ден от външното министерство на Кралство Норвегия за изключителната обстановка на кораба.

В ранния следобяд е почнала спасително-издирвателна интервенция с два хеликоптера. Издирването е затруднено заради неприятното време. В случай, че вятърът утихне, Съвместният избавителен координационен център (ССКЦ), който дава отговор за региона на Северна Норвегия и управлява избавителната интервенция, е подготвен да включи в нея и аероплан със специфичен радар.

Посланикът ни в Осло Вера Шатилова е в контакт с локалните управляващи, в това число със ССКЦ, и оказва нужното подпомагане по случая, твърдят от Министерство на външните работи.

На борда на товарния транспортен съд " Стара планина " се намират 19 души - 18 български жители и един жител на Украйна . Корабът е на 400 км югозападно от град Будьо. Сигналът към норвежките управляващи е подаден от капитана, с който спасителите са в непрекъсната връзка.

Корабът " Стара планина " е издигнат през 2007 година Той е бълкер - транспортира насипни товари. Дължината му е 186.5 метра, ширината - 30 метра. Може да транспортира до 52656 кубични метра зърно. " Стара планина " плава под малтийски байрак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР