В никакъв случай не си помисляйте за гладуване, за да

...
В никакъв случай не си помисляйте за гладуване, за да
Коментари Харесай

3 прости начина да свалим килограми след празниците

В никакъв случай не си помисляйте за недояждане, с цел да поправите вредите след празничното похапване!

По-добрият вид е да вземете рационални ограничения, които ви подсигуряват бързо и трайно намаляване, което няма да наруши работата на метаболизма ви. Напротив! Ще му помогне да се върне в остарелия си режим и даже да стане по-бърз и от преди. Ето какво да извършите:

Започнете да се храните по график
Не инцидентно е казано, че закуската е най-важното ястие за деня. Започнете да закусвате всеки ден до един час след събуждането си. Нека идващото ви хранене да е след 3 до 5 часа. Разпределете отмерено останалите няколко хранения  рамките на идващите часове, с цел да повишите метаболизма и да регулирате равнищата на кръвната си захар и инсулина. По този метод ще укротите апетита и напълно скоро ще започнете да приемате по-малко храна. Но въпреки всичко внимавайте да не намалите фрапантно храната, защото тялото ви ще премине в запасителен режим и ще стартира да гори по-малко калории, което значи, че ще спре да се храни от телесните мазнини, а от мускулите ви.

Пийте повече вода
Водата има свойството да поддържа метаболизма в най-благоприятен режим, а проучванията са категоричи, че тя естествено подтиска апетита и по едно и също време с това ви кара да се чувствате по-добре. Консумирането на повече вода пречиства тялото от непотребния натрий, като подкрепя работата на храносмилателната система и облекчава запека. За задачата би трябвало да приемате сред 2 и 2,5 литра дневно.

Намалете въглехидратите
В никакъв случай не изключвайте изцяло въглехидратите от режима си. Просто ги намалете. В противоположен случай тялото ви ще стартира да употребява за гориво протеините и по този метод ще гори мускулите, а не мазнините. Идеалното ядене е постен белтък (колкото юмрука ви) с доста зеленчуци (2 чаши), малко количество здравословна лой (1-2 с.л. зехтин или няколко бадема) и дребна порция пълнозърнести храни (2 чаши киноа, ечемик или див ориз).

Ако следвате препоръките в границите на месец, ще съумеете да свалите насъбраните около празниците непотребни килограми. Изследванията са посочили, че този режим е дал резултати при над 70% от дамите, които са го следвали прецизно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР