В независим канадски доклад, свързан с украинския пътнически самолет, през

...
В независим канадски доклад, свързан с украинския пътнически самолет, през
Коментари Харесай

Канада недоволства от Иран заради разследването на свален пътнически самолет

В самостоятелен канадски отчет, обвързван с украинския пътнически аероплан, през януари, се споделя, че на Техеран не би трябвало да бъде разрешено да проверява независимо злополуката.
" Страната, виновна за обстановката, проверява, значително скрито. Това не вдъхва доверие ", се споделя в отчета, написан от един от някогашните министри на премиера Джъстин Трюдо, Ралф Гуудейл, специфичен консултант на държавното управление за нещастието.
 Потвърждение: Ирански ракети са свалили украинския пътнически аероплан край Техеран Потвърждение: Ирански ракети са свалили украинския пътнически аероплан край Техеран
Вторият прелиминарен отчет на Гражданската авиация на Иран разкрива, че украинския пътнически аероплан, свален край Техеран първоначално...
Полет 752 на украинските интернационалните авиолинии се разруши малко след политане от основното летище на иранската столица Техеран на 8 януари, при което починаха всички 176 души на борда, 85 от които бяха канадски жители, напомня БГНЕС. Ислямската република призна дни по-късно, че иранските военни инцидентно са свалили самолета, откакто изстреляли две ракети поради засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Иран.
" Много от основните детайлности за това ужасяващо събитие остават незнайни ", се споделя в отчета, като се отбелязва по-специално за какво иранското въздушно пространство е останало отворено в нощта на нещастието. " Иран носи отговорност за това, тъй като - най-малко до момента - не е провел своите следствия по в действителност самостоятелен, справедлив и транспарантен метод ", продължава отчетът.
В началото на ноември Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) прикани Иран " да форсира следствието на произшествието " и да разгласява окончателните си заключения за злополуката.
Канада съобщи при започване на октомври, че ще сътвори собствен екип от проверяващи, които да събират и проучват наличната информация за злополуката.
 Украйна назова свалянето на самолета ѝ съзнателно ликвидиране Украйна назова свалянето на самолета ѝ " съзнателно ликвидиране "
Украинската прокуратура промени квалификацията по следствието на сваления аероплан в Техеран, и към този момент го квалифицира като " съзнателно умъртви...
Канада прикани за обзор на настоящите интернационалните стандарти, които поверяват следствието на авиационна злополука на страната, в която се е случило произшествието. " Това подкопава доверието в следствието и дава чувство за безотговорност и отбягване на основни въпроси ", твърди канадският отчет.
Трюдо приветства отчета и прикани Иран " да отговори изчерпателно, с подкрепящи доказателства " на въпросите, повдигнати в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР