В неделя вечер една от водещите телевизии започна вечерната си

...
В неделя вечер една от водещите телевизии започна вечерната си
Коментари Харесай

Атанас Зафиров към служебния кабинет: Престанете да ни баламосвате!

 izbori_2023_v1_014

В неделя вечер една от водещите малките екрани стартира вечерната си емисия вести с натруфен анонс - служебното държавно управление готви шоково (забележете) нарастване на минималната работна заплата от 780 - на 940 лв..

Браво на служебните министри ще каже припрения фен, ще изключи тв приемника и ще хукне да чества. И няма да чуе детайлите - така наречен “малки буквички “.

 

Това написа претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в профила си в обществената мрежа.

Всъщност, повдигането ще бъде от 1-ви януари 2024 година и ще е в осъществяване на решението на Народното събрание за минимална работна заплата, равна на 50% от междинната. Прието по предложение на “БСП за България “. След 42 несполучливи опита за включване в дневния ред, и като неодобряваха предлагането ни да влезе в действие още от тази година. Но въпреки всичко го приехме. По наше предложение!, разяснява той и прибавя:

И в този момент служебното държавно управление, видите ли, загрижено за народа, вдигало шоково минималната заплата!

Отваряме уеб страницата на Национален статистически институт и четем: ”През четвъртото тримесечие на 2022 година междинната брутна месечна работна заплата нараства със 7.8% по отношение на третото тримесечие на 2022 година и доближава 1 879 лв.. ” Делим 1879 на 2 и - о, знамение - получаваме 940 лв.. Точно както е по закон, признат от Народното събрание.

Хората обаче запомнят - “Служебното държавно управление ни подвигна шоково заплатите! Депутатите и неприятните партии са отговорни за всичко! “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР