В неделя сутринта ще преобладава слънчево време, но облачността ще

...
В неделя сутринта ще преобладава слънчево време, но облачността ще
Коментари Харесай

Слънчево сутринта, облачно и дъждовно след обяд

В неделя сутринта ще доминира слънчево време, само че облачността ще продължи да се усилва и вплътнява. С сдържан северозападен, а в източните региони – североизточен вятър ще прониква леден въздух. След обяд в южните региони ще стартира да превалява дъжд и до среднощ преваляванията ще се усилят и ще обзет огромна част от страната. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 12° и 17°, в София - 13 градуса.

Над планините ще е най-вече облачно. След обяд от юг ще стартират превалявания от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 2°.

 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с повече слънце в утринните часове. След обяд тук-там в южните региони ще стартира да превалява дъжд, а по-късно вечерта ще завали и на север. Ще духа слаб до сдържан, най-вече североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 14°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

През нощта против понеделник  вятърът на всички места ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и внезапно ще застудее. В северозападната половина от страната дъждът ще премине в сняг.

В началото на идната седмица  преваляванията ще продължат, в множеството региони ще превалява сняг, ще се образува тънка снежна завивка. В Горнотракийската равнина и крайните източни региони ще вали дъжд. Ще бъде относително студено за интервала.

В сряда  валежите ще спрат, ще остане най-вече облачно. Вятърът ще остане от изток-североизток, краткотрайно ще отслабне. Ще стартира постепенно да се затопля.

В четвъртък и петък  вятърът още веднъж ще се усили. Ще доминира облачно време, тук-там в Южна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се покачат още.

В събота  вятърът сензитивно ще отслабне, в Западна България тук-там и ще стихне. Вероятността за превалявания е по-малка, ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, дневните температури ще са още малко по-високи./ канал 3

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР