В неделя Роман Примула, председател на кризисния щаб на страната

...
В неделя Роман Примула, председател на кризисния щаб на страната
Коментари Харесай

В Чехия съобщиха за лекарство, помагащо при COVID-19

В неделя Роман Примула, ръководител на спешния щаб на страната и заместник-ръководител на Министерството на здравеопазването, е декларирал по чешката телевизия, че има лекарство, което понижава времето, належащо за вируса да излезе от тялото на инфектирания човек, само че не е споделил какъв тип лекарство е то.

Късно вечерта името на лекарството бе упоменато в връзката му с кореспонденти от шефа на Министерството на здравеопазването Адам Войтех.

Според наличната научна информация, препаратът Plaquenil се явява евентуално ефикасен при лекуването на болесттите от COVID-19, ето за какво е належащо да се предотврати неговата недостижимост ", споделил е Войтех.

Той е отбелязал, че Министерството на здравеопазването със заповедта си не разрешава предписването на Плакенил на всички лекари, като се изключи експерти в региона на алергологията, клиничната имунология, дерматовенерологията и ревматологията, както и на инфекциолозите.

В аптеките е неразрешено да продават лекарството, в случай че в рецептата не е указана диагнозата на пациента и специализацията на лекаря. Лекарството не може да се предписва за повече от 2 месеца.

Лекарството Plaquenil се пуска като средство против малария от френската компания Sanofi Aventis.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР