В неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Антифа терористична

...
В неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Антифа терористична
Коментари Харесай

САЩ вкара войната с терора у дома

В неделя президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова " Антифа " " терористична организация ". В същото време кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей упрекна протестите, че са свързани с " вътрешен тероризъм ". И от двете страни на политическия набор в Съединени американски щати има засилена приложимост на думата " тероризъм ", когато се разказват американци. Те могат да включват извънредно леви, свързани с анархистки " антифашистки " групи като " Антифа ", или може да са крайнодесни " бели расисти ", упреквани за бели националистически " терористи ", написа " Йерусалим поуст ".

Американските медии акцентират, че туит за това, че " Антифа " е избрана като терористична група, не я прави законно такава. Съществува песимизъм по отношение на това какви са последствията от терминологията. Ясно е, че използването на термина " терористи " в този момент е вкоренена в Съединени американски щати и изключително в културата на известните и обществените медии. Всеки един зложелател е определян като " терорист " и това е все по-често по време на поляризацията при последните необятно публикувани демонстрации.

Съединени американски щати се занимават с тероризма в продължение на десетилетия, още от 80-те години на предишния век, само че рядко се ползва за американци. Това се промени с световната война против тероризма и откритието, че има американци, които са се включили към талибаните или са подкрепили " Ал Кайда ". Съединени американски щати даже " ловуваха " тези американци. Ануар Ал-Аулаки е погубен при въздушен удар в Йемен през 2011 година Американците, които бяха радикализирани в Съединени американски щати, също бяха обект на арест и наказателно гонене.

Новият метод на говорене в Съединени американски щати разшири обвиняванията в " тероризъм " до политическите съперници. Определенията на тероризма в Съединени американски щати са склонни да виждат терористи в " съзнателно, политически стимулирано принуждение, осъществено против невоенни цели от страна на поднационални групи или незаконни сътрудници. " Как това тъкмо се отнася до бели расисти или Антифа? Ако някоя от групите бе забъркана в набези против цивилни, тогава разумно те биха могли да бъдат обсъждани като терористи.

ФБР преглежда два типа тероризъм. Единият е интернационалният тероризъм, който дефинира като " принуждение, незаконни действия, осъществени от лица и/или групи, които са въодушевени от или свързани с посочените непознати терористични организации или народи (спонсорирани от държавата). " Вътрешният тероризъм е " принудително, незаконно действие, осъществено от човеци и/или групи за по-нататъшни идеологически цели, произлизащи от вътрешни въздействия, като да вземем за пример политически, религиозни, обществени, расови или екологични ".

Определенията на Конгреса на Съединени американски щати са по-сложни. Международният тероризъм включва " насилствени дейности или дейности, рискови за човешкия живот, които са нарушаване на наказателното законодателство на Съединените щати или на някоя страна, или това би било незаконно нарушаване, в случай че е осъществено в границите на юрисдикцията на Съединени американски щати или на която и да е страна. " Те могат да включват дейности " за заплашване или принуждаване на цивилно население; да въздействат върху политиката на държавното управление посредством заплашване или принуда; или да въздействат на държанието на държавното управление посредством всеобщо заличаване, ликвидиране или отвличане; и се появяват най-вече отвън териториалната пълномощия на Съединените щати или надвишават националните граници във връзка с средствата, с които са осъществени, лицата, за които наподобява, че имат желание да сплашат или принудят, или местонахождението, където причинителите работят или търсят леговище. " Единственото друго от вътрешния тероризъм е, че той може да се появи в Съединени американски щати.
 Съединени американски щати са обхванати от най-големите цивилен митинги и протести от 1968 година
Съединени американски щати са обхванати от най-големите цивилен митинги и протести от 1968 година

Шест следващи нощи огромни и дребни американски градове се трансфораха в сцена на конфликти

Тези закони могат да се употребяват против американските терористи. По-големият въпрос е какво се случва със Съединени американски щати, когато закони, предопределени да преследват проведени групи, като " Ал Кайда ", се ползват вътре в Съединени американски щати. Когато една страна стартира да се бори против личните си вътрешни " врагове ", тя може да сътвори противоположна реакция и възходяща неустановеност и безпорядък. " Войната против терора " вкъщи, след десетилетия на " войната против терора " в чужбина, може да се трансформира в признак, подхранващ политическия безпорядък в Съединени американски щати, както стана с световната война против терора.

Например войната на Съединени американски щати против тероризма в чужбина мина от разширение на демокрацията и построяването на нация до битка с бунтовници, като се употребява комплициран набор от концепции, въплътени в акроним за противопоставяне, наименуван COIN. По-късно това мина към по-прецизна война против терора, която се състоеше основно от потребление на удари с дронове и това, което е известно като съветване, подпомагане, образование и съоръжение, предоставяйки на сътрудниците оръжия и образование. Това значи, че Съединени американски щати работят " от, със и посредством " партниращи сили и към този момент не изпращат специфични сили в акции. Но към момента има съвсем 10 хиляди специфични " оператори ", ситуирани в 90 страни.

Вероятно сегашният американски разказ е просто говореща точка, ориентирана към изборите през ноември. Но колкото повече съперници се упрекват за " терористи ", толкоз повече Съединени американски щати залита, влачи се и се насочва към Оруелско общество.

Други страни, като властническия режим на Турция, дефинират всяка група дисиденти, в това число публицисти, като " терористи ", с цел да ги арестуват. В Турция опозиционна партия бе жигосана като " терорист ", без да има доказателства, че са взели участие в " тероризъм ". Без изненада крайнодесните държавни медии в Турция приветстват напъните на Съединени американски щати против " Антифа ", пробвайки се да създадат паралели със личното си подтисничество над кюрдските леви групи.

Съединени американски щати евентуално не желаят да следват турския модел, при който публицисти и дисиденти са задържани и обществото става по-националистическо и религиозно екстремистко и расистко.

Други места, където враговете на страната са наричани " терористи ", нормално са такива страни като някогашните руски републики, които са включвали " терористи " в описи наред със " саботьори ", " реакционери " и " нарушители ". Това е необятна категория. Под този чадър може да се окажат доста хора, които желаят народна власт. Въпреки това, както в Турция, където протестиращите за околната среда могат да бъдат наречени " терористи ", по този начин и в някогашните руски републики " терористите " се считат за нарушители, а не за хора, които взривяват рейсове.

Пътят към войната с вътрешния гнет е елементарно да тръгне надолу. Но откакто едно общество хвърли котва на брега на нова локална " война ", може да открие, че е трансформирало личните си жители във врагове. Съединени американски щати към този момент милитаризира полицията си и докара вкъщи Хъмвита и бронирана техника, които употребява в Ирак, и ги даде на полицията, всичко наподобява по този начин, като че ли се движат по улиците на Багдад.
 Туитове на Тръмп подхранват политическо разделяне и нова революция в Съединени американски щати
Туитове на Тръмп подхранват политическо разделяне и нова революция в Съединени американски щати

Страната е на две трети от ръба на революция, демонстрира анкета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР