В неделя министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху започна своето петдневна

...
В неделя министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху започна своето петдневна
Коментари Харесай

Министър-председателят на Израел започва петдневна визита в Европа

В неделя министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху стартира своето петдневна аудиенция в Европа, по време на която ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон и с премиера на Унгария Виктор Орбан, написа вестник The Times of Israel, представен от " Фокус ".

Нетаняху и неговата брачна половинка Сара излетяха в събота към среднощ за Париж, където през днешния ден ще участват на гала във връзка 75 година от депортирането на френските евреи по време на Холокоста.

„ Ние ускоряваме нашите връзки със страните от петте континента: Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Но за нас също по този начин е доста значимо да засилим връзките си с европейските страни ", разяснява министър-председателя на борда на самолета.

По обед Нетаняху ще се срещне с Макрон в Елисейския замък, като това е първата среща на двамата водачи. След това те ще дадат взаимна конференция.

В понеделник Нетаняху ще излети за Унгария. Това посещаване също има историческо значение, защото е първата аудиенция на израелски министър председател от края на Комунизма. Разговорът сред Нетаняху и Орбан е плануван за вторник сутринта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР