В неделя, 27 ноември, в редица градове в Китай избухнаха

...
В неделя, 27 ноември, в редица градове в Китай избухнаха
Коментари Харесай

Масови протести избухнаха в Китай заради строгите ограничителни мерки

В неделя, 27 ноември, в редица градове в Китай избухнаха всеобщи митинги. Импулс за това стана гибелта на 10 души (включително три деца) при пожар в многоетажна постройка в град Урумчи, столицата на Синцзян.

Демонстрации се организираха в Пекин, Шанхай, Гуанджоу и други градове. Многобройни видеоклипове, изтекли в обществените медии, демонстрират протестиращи поданици, възмутени от драконовската политика на Китайската комунистическа партия за „ нулев Коронавирус “.

На 27 ноември жителите на Шанхай стачкуваха против строгите антикоронавирусни ограничавания, цензурата, както и против Китайската комунистическа партия и персонално против нейния ръководител Си Дзинпин. В акцията участваха стотици протестиращи, които бяха разпръснати от полицията, написа Асошиейтед прес.

От петък, 25 ноември, митинги се организираха в минимум 50 университета в Китай, в това число Пекинския университет Цинхуа, най-хубавият в страната.

Масови митинги избухнаха в петък в западния район Синдзян, където живеят 10 милиона уйгури. Много от 4-те милиона поданици на град Урумчи получиха възбрана да напущат домовете си за 100 дни, оповестява...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР