В най-радикалната мярка досега в рамките на Европейския съюз правителството

...
В най-радикалната мярка досега в рамките на Европейския съюз правителството
Коментари Харесай

Летището в Амстердам получи право да намали броя на полетите, за да е по-тихо и чисто

В най-радикалната мярка до момента в границите на Европейския съюз държавното управление на Нидерландия получи право да редуцира броя на полетите от и до основното за континента летище в Амстердам. Решението е на апелативен съд, който почете екологичните терзания за.

Правителството управлява мажоритарен дял в летището и е тотово да рискува растежа му за сметка на това то да стане " по-тихо, по-чисто и по-добро ".

Решението е удар по проектите на авиопревозвачите, опитващи се да избегнат сходни присъди, учредени на екооценки, които може от казус да се трансфорат в предписание им Европейски Съюз, разяснява " Файненшъл тймс ". То бе обжалвано от компании като KLM, easyJet, Tui и Delta.

Основни причини на държавното управление бяха резултатите върху популацията в покрайнината - от шума от самолетите до нарасналите равнища на азотен диоксид. От KLM показаха отчаяние от правосъдното решение, показаха неясноти по кое време ще бъде приложено то и убеденост че е въглеродните излъчвания и шумът могат да бъдат понижени с " по-чисти и тихи интервенции с дейно потребление на горивото ".

От " Скипхол " споделиха, че ще се съветват с самолетните компании за това дали да бъдат неразрешени нощни полети и такива на частни самолети, както и да бъдат спрени проектите за градеж на спомагателна писта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР