В най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“

...
В най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Христо Ботев“-Враца и екоклуб „Детелини“ отново се включиха в „Да изчистим България заедно“

В най-мащабната доброволческа самодейност у нас „ Да почистим България дружно “ интензивно се включиха и учениците от Средно учебно заведение „ Христо Ботев “-Враца. Грижата за опазването на околната среда и екологичното обучение е учебна политика, а емблематичната акция още веднъж даде опция на учениците и педагозите със своя непринуден труд да създадат България по-чиста и красива. Изключително дейни бяха 10 а клас с класен началник Николай Стоев, 10 б клас с класен началник Мая Антова, 7 а клас с класен началник Надежда Нинова и несъмнено, екоклуб „ Детелини “ с началник Гергана Комитска.
През 2019 година „ Да почистим България заедно” уголемява обсега си с нови благоприятни условия за възстановяване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят нечистите зони, само че и да предизвикват други положителни каузи. В такова положително дело участваха представители на екоклуб "Детелини " - самодейност на Младежки център Враца, част от акцията "За чиста Враца ". Участниците от учебните заведения и детските градини, показаха свои планове от отпадъчни материали. Екоклубът беше показан от Ивон Павлова, 6 а клас, която създаде и показва своя план " Рециклиран! Спаси живот! ". Тя бе трансформирала туба от минерална вода, цялостна с капачки, в кит. От едната страна китът беше трагичен, тъй като в океана към него е цялостно с пластмаса. Неговото обръщение беше "Пластмасата в моретата и океаните ни убива. Спри това! ".
От другата страна щастливият кит подканя хората да събират капачки с посланието "Капачки за бъдеще. Рециклирай! Спаси живот! ". Проектът събра доста благосклонности и гласове. Най- огромната премия за всички беше удовлетворението, че съумяха да вземат участие и в акцията "Да почистим България дружно! " и в самодейността на Младежкия център, като свършиха добра работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР