В най-добрия случай знаем колко е броят заразени хора -

...
В най-добрия случай знаем колко е броят заразени хора -
Коментари Харесай

Доц.Чорбанов: Децата и младите трябва максимално бързо да преминат през COVID-19

В най-хубавия случай знаем какъв брой е броят инфектирани хора - те са по-малко от оповестените, тъй като ма повтарящи се проби на един и същи човек. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Андрей Чорбанов, шеф на департамент „ Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките и началник на Експерименталната лаборатория.

"В България има неравномерно проби В Беларус и швеция ограниченията са единствено целесъобразни, само че там резултатите не са по-зле от другите страни с по-строги ограничения ", сподели още той.

"Кризата не се ръководи добре. Лятото беше времето за подготовка ", разяснява доцент Чорбанов.

"Много се спори по тематиката дали децата са вирусоносители или доста бързо минават през болестта. Децата и младите би трябвало оптимално бързо да преминат през COVID-19. Няма по какъв начин да бъдем защитени ", добави специалистът от Българска академия на науките.

0.1-0.2 е смъртността от ковид у нас. Проблемът не е вируса, а ние като посърнал народ. Трябва да се ускори профилактиката, разкри имунологът.



"Много се бърза, това не значи, че някоя от препоръчаните ваксини е неприятна. Не би трябвало имунизациите против ковид да е наложително ", разяснява шефът на департамент „ Имунология ".

Ваксината е доста нужна за рисковите групи на обществото, би трябвало да предпазим хронично болните, приключи доцент Андрей Чорбанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР