В най-близко време, в момента, в който се обнародват имената

...
В най-близко време, в момента, в който се обнародват имената
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави ПП и обяви, че няма да се бави със свикването на Народно събрание

" В най-близко време, сега, в който се обнародват имената на народните представители, ще свикаме Народно заседание, тъй като имам вяра, че този път партиите ще надмогнат своите разлики в името на нашето бъдеще и ще имаме стабилно болшинство, което да излъчи съответното държавно управление " - това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто участва на клетвата на новите конституционни съдии.

" Искам да поздравя политическа партия " Продължаваме промяната " за безапелационния триумф. Това е късмет, това носи вяра. Битката за подсилване на държавността въобще не е завършила. Партиите на статуквото неведнъж заявяваха своя стермеж да завладеят и президентската институция, в действителност това е главната им цел и те не го крият. Никога не са жалили запаси и няма да ги пожалят и тази седмица. Затова приканвам всички сънародници, които желаят да живеят в една почтена, съвременна България, излезте и гласувайте, с цел да създадем смяната необратима ", прикани Радев.

Той пожела триумф и на новоназначените конституционни съдии (Соня Янкулова и Янаки Стоилов) в " тяхната високо отговорона задача ". " Не се колебая, че те ще отстояват независимостта на тази институция и най-много полезностите и правилата на нашата Конституция ", добави президента.

На въпрос отосно така наречен самостоятелна конституционна тъжба , съгласно Радев страната ни има потребност от въвеждане на такава опция. " Тя е въведена в болшинството страни в Европейския съюз. Сигурен съм, че ще увеличи доверието на българските жители в Конституцията, в демокрацията, в институциите. Това е обвързвано и с промени в Конституцията, а по-късно и с промени Закона за Конституционния съд, с разширение на неговите пълномощия, с повече запаси и с повече персонален състав ", добави президентът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР