В навечерието на втората годишнина от пълномащабното нахлуване на Пусия

...
В навечерието на втората годишнина от пълномащабното нахлуване на Пусия
Коментари Харесай

Прогноза: Режимът на Путин ще оцелява, докато руснаците са убедени, че ще има окончателна победа

В навечерието на втората годишнина от пълномащабното навлизане на Пусия в Украйна " Атлантическият съвет " провежда невиждана конференция с присъединяване на още девет аналитични центъра, на която конгресмени, сенатори, политолози и военни специалисти са обсъждали тактиката на Запада за въздържане на кремълския ревизионизъм, оповестява The Voice of America.

Херман Пърчнер, президент на Американския съвет по външна политика, предвижда, че експанзията на Путин няма да спре единствено до Украйна и разяснява, че става дума за " идея за разширение на границите по пътя на непрекъсната война ".

Той напомня, че когато попитали министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров кои са съветниците по външна политика на Владимир Путин, той дал отговор: " Иван Грозни, Екатерина Велика и Петр Велики ".

Пърчнер цитира и думите на някогашния непосредствен консултант на Путин Владислав Сурков. Оправдавайки путинизма той твърди, че " Русия има исторически мандат и нейната орис е да завоюва колкото е допустимо повече земи и да вземе колкото е допустимо повече територии под собствен надзор ".

" Това не са някакви теории появили не наскоро. Още когато се разпадна Съветския съюз съветският отстъпник Александър Солженицин предложи на Думата да разиска основаването на " Велика Славянска страна ", сплотяваща Русия, Украйна, Беларус и Северен Казахстан ".

Според него, режимът на Путин ще оцелява, до момента в който съветският народ е уверен в това, че " ще има дефинитивна победа ".

" Това значи, че употребявайки нуклеарното заплашване и военните закононарушения, той ще продължи да превзема територии. Така че за него продължаването на експанзията непременно не е просто въпрос на империалистическа идеология. Това е въпрос на запазване на властта и оцеляване ", счита специалистът.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР