В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за

...
В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за
Коментари Харесай

Стартира голяма акция на полиция и пожарна, следи безопасността по празниците

В навечерието на Великденските празници – страната с ограничения за сигурността в празничните дни. Засилва се контролът на пътя поради упования натоварен трафик, униформените ще наблюдават и за сигурността към храмовете.

До момента от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са създали 1118 инспекции в храмове, заведения за хранене, хотели и хижи. За Великден са обезпечени 29 противопожарни автомобила, които да бъдат разполагаем на огромните храмове в страната в София, Пловдив, Бургас, Враца, Видин, Шумен, Ловеч, Перник, Монтана, Хасково, Сливен и Смолян.

Георги Толин от ГДПБЗН прикани да се внимава, когато се палят свещи по време на празничните дни. Румяна Борисова от Главна дирекция „ Гранична полиция” чака по-голямо скупчване на коли по българо-турската граница.

Инсп. Мария Ботева от Групово дело " Национална полиция " увери, че всички механически средства ще бъдат употребявани за застраховане сигурността по пътищата като означи, че камерите засичат скоростта и в тъмната част на денонощието. Тя акцентира, че с изключение на чиновници на „ Пътна полиция”, тези, работещи в отдел „ Охранителна полиция” също ще могат да ревизират водачите на коли.

Статистиката сочи, че настъпилите катастрофи по време на великденските празници през 2021 година са били 90 с 11 починали и 109 ранени. Гл. Дарин Димитров от отдел „ Охранителна полиция” също увери, че са взети всички ограничения за обезпечаване безвредното протичане на празниците.

Инсп. Росен Белишки от бранш „ Престъпления срещу собствеността” към ГДНП разгласи, че за първото тримесечие на 2022 година има регистрирани 999 домови обири. За същия интервал на предходната година те са били 1223 за цялата страна. Инсп. Белишки изясни, че цивилни чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат ситуирани на основни места в страната, само че не разкри кои са те.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР