В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП

...
В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП
Коментари Харесай

174 полицаи положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на МВР

В навечерието на Великден 174 служители на реда и жандармеристи от ЦСПП в Пазарджик и Казанлък поставиха клетва за съблюдаване на Етичния кодекс на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. С това приключва първичната шестмесечна подготовка на новоназначените служители на реда, след която те получават статут на пълноправни чиновници и в идващите няколко дни ще се влеят в редиците на сътрудниците си от Столична дирекция на вътрешните работи, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, зоналните жандармерийски ръководства в цялата страна.

Предстои ви да поемате отговорности, следва ви да поемате опасности. Не се колебайте, пътят, по който сте поели, е правилният път - с тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Мило Бернер поздрави младите чиновници. Той ги посъветва да покачват своята подготовка и подготовка, тъй като по този метод ще завоюват уважението и доверието на жителите. Поздравителен адрес към стажантите от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов прочете началникът на кабинета му Михаил Златанов.
10

В полицейските центрове в Пазарджик и Казанлък младите момчета и девойки се подготвяха старателно за провокациите на своята специалност. Те минаха през обща и специфична полицейска подготовка, включващи всички теоретични и на практика дисциплини, нужни за първичното създаване на полицейския чиновник. Завършилите с отличен триумф бяха наградени от ректора на Академията на Министерство на вътрешните работи старши комисар доцент доктор Неделчо Стойчев и шефа на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. За отличник на випуските бе излъчен стажант Ивайло Колев от Зоналното жандармерийско ръководство в столицата.
10

На церемонията участваха заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев, заместник-областният шеф Йордан Кожухаров, шефът на Дирекция „ Жандармерия “ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместител комисар Светослав Теофилов, шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев. Сред гостите бяха също шефът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов и началниците на Зоналните жандармерийски ръководства в София, Бургас и Монтана. За да вдъхнат кураж на новите си сътрудници, особено за случая дойдоха екипи на моторизираното звено „ Сигма “ от бранш „ Специализирани полицейски сили “ при ОДМВР-Пловдив с шеф основен контрольор Виктор Празов. Едни от най-радостните посетители на събитието бяха и децата от ОДЗ „ Юрий Гагарин “ в Пазарджик, които нямаха самообладание да седнат на полицейските мотоциклети. Да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха пристигнали доста техни родственици и близки от цялата страна.

Празничен водосвет за здраве и шанс отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.
10
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР