В навечерието на своя последен турнир за 2022 г. -

...
В навечерието на своя последен турнир за 2022 г. -
Коментари Харесай

Григор Димитров: Имал съм и по-добри сезони, но няма да се оплаквам

В навечерието на своя финален шампионат за 2022 година - " Мастърс " в Париж, Григор Димитров направи къса персонална равносметка на отминаващия тенис сезон. Дотук през годината първата ни ракета (№28 в света) изигра 45 мача и завоюва 24 от тях (53,3% успеваемост), като най-хубавото му достижение бяха три 1/2-финала - на " АТР 250 " в Мелбърн през януари, на " Мастърс " в Монте Карло през април и на " АТР 500 " във Виена предходната седмица.

" Да кажем, че съм имал и по-добри сезони, само че в последна сметка нямам право да се окайвам. Можех да реализира и по-добри резултати на някои избрани шампионати, само че съм удовлетворен, че успявах всякога да имам положително наличие ", показа 31-годишният Григор пред формалния канал на професионалната асоциация (АТР).

Димитров загатна, че възнамерява някои промени в графика си за идващия сезон.

" Опитвам се да набера инерция. В последните три-четири месеца имах компликации с травми и някои други неща , за които трябваше да се погрижа. Просто трябваше да върша нещата ден за ден. Сега тялото ми се усеща добре, което е отлична вест. Дори се възнамерявам да стартира подготовката си малко по-рано, с цел да имам положителни шансове през 2023 година ", уточни хасковлията.

Григор Димитров стартира присъединяване си в Париж през днешния ден към 16:00 ч. наше време. Негов противник в I кръг на главната скица от категория " АТР 1000 " е Ботик ван де Зандсхулп (Нид), а мачът им е подложен като трети в програмата на корт №1 в зала " Акор Арена ". Тя стартира в 12:00 ч. българско време с дуела Корентен Муте (Фр) - Борна Чорич (Хър) и продължава със срещата Артур Фис (Фр) и Фабио Фонини (Ит).

Именно конфликтът сред френския квалификант и италианския " благополучен губещ " от пресявките (влязъл в шампионата на мястото на контузения си съотечественик Матео Беретини) ще излъчи евентуалния противник на Димитров във II кръг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР