В навечерието на Световния ден за борба с диабета (14

...
В навечерието на Световния ден за борба с диабета (14
Коментари Харесай

Лалова призова заведенията да имат менюта със здравословно хранене за хора с диабет


В навечерието на Световния ден за битка с диабета (14 ноември) Ивет Лалова-Колио даде старт на тазгодишното издание на акцията "Открито за диабета ".

Лекоатлетката е дипломат на самодейността за четвърта поредна година. Целта на акцията е предварителна защита, ранна диагностика на диабет вид 2 и верен надзор над болестта като цяло.

Ивет показва кулинарните си умения и подготви обичаната си закуска, подобаваща както за здравословна диета, по този начин и за хора с диабет, с цел да подчертае значимостта на хранителния режим за верния надзор над болестта.



"Всеки 11-ти човек по света има диабет. У нас над 450 хиляди българи живеят с това заболяване, като близо половината от тях не са диагностицирани. За тях здравословният и уравновесен хранителен режим е изключително значим. Хората с диабет са същите като нас. Водят същия деен метод на живот и евентуално постоянно им се случва да се хранят с другари на открито. ", сподели осмата от олимпийските игри в Рио де Жанейро.



"Затова тази година с акцията "Открито за диабета " желаеме да призовем ресторантьорите да прибавят секция за здравословно хранене в менютата си и да посочат под всяко ядене в тази секция какво е съотношението на въглехидрати, мазнини и белтъци в грамове. Това би било потребно, както на искащите да се хранят здравословно, по този начин и на хората с диабет. ", добави Лалова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР