В навечерието на професионалния празник на служителите на Министерството на

...
В навечерието на професионалния празник на служителите на Министерството на
Коментари Харесай

Музеят на МВР отвори врати за постоянна изложба

В навечерието на професионалния празник на чиновниците на Министерството на вътрешните работи, музеят на ведомството отвори порти за непрекъсната галерия на тематика. На късата гала участваха заместник-министър Стоян Темелакиев, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Станимир Станев, административният секретар на Министерство на вътрешните работи Мария Рангелова. Изложбата предлага взор към предишното и забавен роман за основаването, развиването и достиженията на Министерството на вътрешните работи, показа шефът на дирекция " Информация и списък " Благой Тодоров.

Той особено благодари на чиновниците на музея за положените старания в обогатяването на експозицията, както и на дирекция " Международни планове ", без която не можеше да бъде обезпечено финансиране за ремонт на постройката и обновяване на огромната изложбена зала.

Искрено почитание и самопризнание за всеотдайния труд на чиновниците от двете дирекции изрази в късото си одобрение и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Станимир Станев. Срещата на предишното с сегашното ни дава опция от една страна да пазим паметта на своята история  и да надграждаме и оценяваме постигнатото през днешния ден. В този смисъл той обърна внимание на специфичния панел, обособен за основаването и развиването на дирекция " Международни планове ".

От името на управлението на Министерство на вътрешните работи заместник-министър Стоян Темелакиев поздрави чиновниците, на чиято професионална експертиза се дължи построяването на концепцията и реализирането на  изложбата. 

Посетителите могат да проследят във времето възникването, организацията и дейностите, изпълнявани от ведомството. Експозицията съдържа оръжия, униформи, наградни знаци, механически средства, употребени при откриване на закононарушения, движимости на чиновници, материални доказателства, документален и снимков материал, събрани през годините и до наши дни.

На 5 юли – Професионалния празник на чиновниците на Министерството на вътрешните работи, входът на Музея на Министерство на вътрешните работи ще е свободен, както за всички чиновници и техните фамилии, по този начин и за жители, които демонстрират интерес към експозицията.  Работното време на музея през делнични дни е от 9 до 17 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР