В навечерието на празника на Бургас е предвидена специална прожекция

...
В навечерието на празника на Бургас е предвидена специална прожекция
Коментари Харесай

В навечерието на Никулден показват филма „ До дъно изпий тишината

В навечерието на празника на Бургас е планувана специфична прожекция и среща с екипа на документалния филм, отдаден на Никола Станчев „ До дъно изпий тишината  “. Тя ще се състои 05.12.2021 година от 19.00 часа в Културен дом НХК.

След прожекцията искащите ще могат да задават въпроси на създателите на кино лентата.

Във фокуса на лентата е пластическото творчество на скулптора Никола Станчев – създател с открояваща се креативна характерност. Негови пластики са се трансформирали в емблема и част от културното пространство на гр. Бургас. Те притеглят с магическа мощ, както локалните поданици, по този начин и многочислените гости на града от всички краища на света.

Смайващо е, че през 1978 година скулпторът Никола Станчев съумява да извае не „ сегашния “ лик на поета Фотев, а оня негов витален облик, който занапред ще наложи отпечатък върху дните му. Образ, в който Скулпторът, със сетивата си на художник, е прозрял в бъдещето на различен създател – Поетът, чиято виталната драма си дава среща с младостта му.

Диалогът сред скулптора и авторитетни персони в региона на културата като театралния режисьор Симеон Димитров слага настоящите, само че и безконечни въпроси за критериите, трендовете и духовните прозрения на същинското творчество, като контрапункт на всеобщата просвета.

Сценаристи на филма „ До дъно изпий тишината “ са Симеон Димитров, Михаил Венков, Пламен Гелинов.

Режисьор е Михаил Венков. Оператор Пламен Гелинов. Продуцент Добромир Чочов - „ Доли Медия Студио “

С поддръжката на ИА „ Национален Филмов Център “

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР