В навечерието на празника на Будителите ученици от ПДТГ Димитър

...
В навечерието на празника на Будителите ученици от ПДТГ Димитър
Коментари Харесай

Съвместен урок по родолюбие проведоха ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и ДГ „Васил Левски“ в Свищов

В навечерието на празника на Будителите възпитаници от ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, водени от своя преподавател по история господин Альоша Кушлов, организираха обичайния урок по родолюбие дружно с децата от ДГ,,Васил Левски “ – филиал.

Учениците Илина Тодорова, Бранимир Илиев, Димитър Игнатов описаха на децата за свищовските будители Димитър Хадживасилев, Филип Сакелариевич, проф. Иван Шишманов, доктор Георги Атанасович, Димитър А. Ценов и други. Богатият снимков материал на будители послужи на учениците да създадат една спонтанна галерия, която децата от детската градина разгледаха с интерес, а в края на урока портретите на будителите бяха подарени на шефа на градината Антония Матова.

Децата от филиала също взеха присъединяване в урока по родолюбие. Те описаха за Васил Левски, изпяха песента за Апостола на свободата, рецитираха стихотворения за будителите. Всички деца харесаха този урок по родолюбие, а доказателството за това е, че не желаеха учениците да си потеглят и ги прегърнаха, с цел да останат.

Това в действителност бе една отлична самодейност на учениците от Търговската гимназия, която даде опция да се родят и други хрумвания за взаимни начинания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР