В навечерието на първия учебен звънец повече от всякога съм

...
В навечерието на първия учебен звънец повече от всякога съм
Коментари Харесай

Образователният министър: Всяко дете има право на достъпно и качествено образование

В навечерието на първия образователен звънец повече от всеки път съм уверен в потребността от налично и качествено обучение за всички деца. Вярвам, че без положително обучение няма да бъдем сполучливи като нация, мощни като страна. Бъдещето на обществото ни, на стопанската система и развиването на страната, на сигурността ни, зависи от това да сътворяваме и възпитаваме образовани младежи. Това съобщи в обръщението си към учениците, учителите и родителите за началото на новата образователна година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"Скъпи възпитаници, знанието, което могат да ви дадат учителите, е най-голямото благосъстояние. Използвайте го, с цел да преодолявате компликациите и да извършите своите фантазии. Задача на учебното заведение е да ви приготви за живота, да ви даде нужните умения, да ви помогне да израснете като персони, като почтени хора " - с тези думи се обръща към учениците министър Вълчев.

Той отбелязва за учителите, че техният професионализъм, опит и познания са нужни, с цел да се оправим, ние и децата ни, с провокациите в актуалния свят. "Признанието към вашия труд не би трябвало и няма да се изчерпва с поздравленията в навечерието на новата образователна година. Ние ще поставим всички старания, с цел да осигурим онази нужна ви поддръжка, с цел да подсигуряваме посредством вас качеството на образованието и образованието, които учениците ни заслужават ", твърди учителите при започване на новата образователна година министър Красимир Вълчев.

В обръщението си към родителите просветителният министър показва, че има вяра, че за всеки от тях достиженията на децата са най-голямата премия.

"От вас зависи да възпитате любовта към знанието и интереса към новото и по тази причина споделям, че вие сте опората и сътрудникът, без който учебното заведение не може да съществува. Разчитам, че ще работим дружно, с цел да бъде българското учебно заведение това, което си представяме и желаем за своите деца ", се обръща към родителите министър Вълчев.

Към първокласниците просветителният министър насочва думите: "В този толкоз значим за вас ден желая да ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните благоприятни условия, които познанието ще ви даде. Бъдете положителни един към различен, към учителите и фамилиите си, обичайте приятелите си и учете, с цел да бъдете сполучливи и щастливи ".

15 септември е един от най-празничните дни в българското учебно заведение, споделя министър Вълчев и пожелава на учениците, учителите и родителите "успешна нова образователна година, доста шанс и здраве ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР