В навечерието на Никулден по традиция ще бъдат отличени бургаските

...
В навечерието на Никулден по традиция ще бъдат отличени бургаските
Коментари Харесай

Ето кои бургаски писатели ще бъдат отличени на Годишните литературни награди

В навечерието на Никулден по традиция ще бъдат отличени бургаските писатели, издали книга през 2021 година. Годишният обзор на литературната продукция ще се организира на 3 декември, петък, в Културен дом НХК. Официалната гала по връчване на влиятелните награди „ Пегас “, „ Христо Фотев “ и „ Петко Росен " стартира от 18.00 часа в зала „ Тончо Русев ”.  

Оценката на най-хубавите създатели ще стартира в 10.00 часа с отчет за бургаската лирика на литературния историк, критик, създател и държавник Георги Николов. От 14.00 часа писателят и книжовен критик Владимир Шумелов ще изнесе отчет за бургаската прозаичност.
Софийският интернационален книжовен фестивал ще бъде напълно онлайн
От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски интернационален книжовен фестивал ще се включат над 60 участници от 9 страни, заяви...

Наградите на Община Бургас за лирика, художествена и нехудожествена прозаичност са равностойни и се връчват за най-хубава поетична книга - плакет на името на Христо Фотев, за най-хубава белетристична книга - плакет на името на Петко Росен, и плакет " Пегас " за поетична, белетристична книга или книга с литературна рецензия на бургаски създател. Плакетите са направени от художника Ненчо Русев.  

Прегледът на годишната литературна продукция на Бургас се организира от 1990 година като част от празничната стратегия и тържествата, отдадени на празника на града - Никулден.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР