В навечерието на Никулден инспектори от Агенцията по храните извършиха

...
В навечерието на Никулден инспектори от Агенцията по храните извършиха
Коментари Харесай

Сигнал за шаран с паразити вдигна на крак БАБХ

В навечерието на Никулден инспектори от Агенцията по храните направиха инспекция по неизвестен сигнал в обществените мрежи.

Там консуматор демонстрира шаран с паразити в него, платен от огромна комерсиална верига в София.

Въпреки че не са постъпили сигнали от консуматори, пазарували във веригата, е осъществена незабавна инспекция в нея и в складовете на компанията снабдител на охладения шаран, който е от български водоем.

Проверени са над два тона риба от въпросната пратка, само че не са открити шарани с паразити, предаде Българска национална телевизия.

В навечерието на Никулден не престават със засилените инспекции на Българската организация по сигурност на храните в рибните магазини и тържища в страната. Инспекторите наблюдават за документи за генезис, съблюдаване на условия за предпазване и потребление на защитни средства.

От организацията показват, че досега не е открита продажба на риба с изминал период на валидност, както и нерегламентирана продажба.

В деня преди празника на 6 декември, в столицата цената за кг шаран е 10 лв., което е с 2 лв. повече спрямо градовете по Черноморието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР