В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме новина“ – 10

...
В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме новина“ – 10
Коментари Харесай

Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така

В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме „ вест “ – 10 ДЕЦА ПРЕБИВАТ друго дете…..

Българи, какво вършим с нашите деца, на какво ги учим, до каква степен ще я докараме по този начин, пардон – докарахме. Какво стана с българското семейство, в което израстваха почтени и мощни персони, къде се скъса нишката? И да знаете – всички сме отговорни. Всеки един от нас и ние като обещество. Да, никой евентуално не споделя на детето си да се бие. Но какво виждат децата ни. Възпитанието е на първо място персонален образец, образованието БИ трябвало да е базисна полезност, а не обществената мрежа и шибаните /извинете ме за грубия израз/ лайкове, о, не – лайкове, с цел да звучи по-фешън. Защо не давате на децата си обич, прочувствена непосредственост, за какво не им дадете от времето си, за какво не се интересувате какво става в главите им. Колко би трябвало да е самотно едно дете, какъв брой би трябвало да няма кой да го чуе какво го вълнува, с цел да уговаря в мрежите БОЙ.

Тези деца евентуално са материално презадоволени, само че не са изслушани, не са погалени, само че не с лъскавите отпадъци от моловете, а с нежна и любяща, а когато би трябвало и строга ръка. Защо тези деца не са с книга в ръка, за какво нямат ползи към нещо друго,а не пердах, за какво не са научени по какъв начин да вземат решение спорове. Защото евентуално родителите им не знаят какво вършат децата им, тъй като влаченето в мола и правенето на тъпи селфита от екзотични дестинации е по-важно, тъй като да се следват инфлуенсъри, блогъри, влогъри и други сходни е съвременно и влиятелно.

Тези деца на 13 години, когато би трябвало социализацията им да е най-активна, работят на равнище първоначални инстинкти, те към момента са едни чисто биологични същества, без първи проблясъци на хомо сапиенс. И по тази причина са отговорни родителите и безхаберните ни институции, в които работят изтощени и нестимулирани хора. Авторитетът на българското учебно заведение и учителите е срутен под нулата, те са наритани в ъгъла, отнети са им всички принадлежности, с които да реализират възпитателната си роля. Те са обругавани и оплювани от нахакани и нахални майки и бащи, които считат, че парите вземат решение всичко.

Да, нашето общество гъмжи от ПСИХОПАТИ, за които боят е единственият метод за решение на спорове. За прочувствена просветеност няма за какво да приказваме, това е мръсно разбиране. Важно е да имаме пари и популярност. Ние сме едно опростачено общество, в което експанзията е издигната в норма, тя се адмирира и толерира.

Това, а не ковид или 5 джи мрежи ще ни затрие – пандемията от ПРОСТОТИЯ – войнстваща, арогантна и всевластна. Бог да елементарни България  ?   ?   ?

Цветеслава Гълъбова

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР