В навечерието на 9 май руският президент Владимир Путин поздрави

...
В навечерието на 9 май руският президент Владимир Путин поздрави
Коментари Харесай

Путин честити на украинците 9 май, насърчи ги да не допускат реванш на нацизма

В навечерието на 9 май съветският президент Владимир Путин поздрави украинските ветерани от Великата отечествена война и всички жители на Украйна по случай Деня на успеха, който дефинира като “наш общ популярен празник ”. Путин ги прикани да не позволен реванш на нацизма.

В приветствена депеша до украинските ветерани и жители Владимир Путин предизвестява, че за жалост през днешния ден нацизмът още веднъж “надига глава ” и се пробва да насажда своите безчовечен и безчовечен порядки.

“Наш заветен дълг е да не допуснем реванш на идейните наследници на тези, които бяха победени във Великата отечествена война ”, се показва в текста. Путин, който сега води война против Украйна,  пожелава на украинските ветерани “душевен мир, положително здраве и дългоденствие ”, а на всички останали жители на Украйна - “мирно и заслужено бъдеще ”.

Руският президент изпрати приветствени телеграми до водачите на някогашните руски републики като се изключи Литва, Латвия, Естония, Грузия и Украйна.

За сметка на това той се обърна към ръководителите на сепаратистките Абхазия и Южна Осетия в Грузия и Донецката и Луганската национална република в Украйна. В телеграмите си до водачите на Донбас Путин написа, че “донецките и луганските военнослужещи, като предците си, се борят един до друг за освобождението на родната земя от нацистката низост ”. Той показва убеденост, че “победата ще бъде наша, както през 1945 г ”.

Днес Русия отбелязва с обичайния боен церемониал на Червения площад 77-мата годишнина от успеха във Великата отечествена война. На парада не е поканен нито един задграничен водач.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР