В навечерието на 79-ия филмов фестивал във Венеция, където неговият

...
В навечерието на 79-ия филмов фестивал във Венеция, където неговият
Коментари Харесай

Филм за Украйна спира дъха на кинофестивала във Венеция

В навечерието на 79-ия кино фестивал във Венеция, където неговият документален филм за войната в Украйна Freedom onFire: Ukraine’s Fight for Freedom ще има премиера отвън състезанието на 7 септември, номинираният за „ Оскар “ режисьор Евгений Афинеевски  е бил в гневна конкуренция с времето.

Както оповестява Variety, Афинеевски е  завършил кино лентата едвам на 31 август – същия ден, когато украинският президент Володимир Зеленски направи послание  на церемонията по откриването на Международния кино фестивал във Венеция, призовавайки светът да не не помни войната в Украйна.

„ Важно е да не заобикаляме обстоятелството, че войната към момента е там “, споделя и самият Афинеевски за изданието. „ Важно е да използваме способността си като режисьори, които идват от Холивуд, с цел да разкажем на света тези човешки истории. ”

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Evgeny Afineevsky (@evgeny_director)

Украйна не за пръв път е тематика на режисьора, който е с съветски корени, само че живее и работи в Лос Анджелис. Афинеевски  беше номиниран за премия Оскар за документалния си филм от „ Зима в пламъци: Борбата на Украйна за независимост “, разкриваща събитията през зимата на 2014 година

Новият му филм Freedom on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom  описва актуалната война с мъчителни разкази на оживели и спиращи дъха фрагменти. Афинеевски го разказва като „ късмет да се документира идната глава от борбата на Украйна за независимост “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР