В навечерието на 3-ти март - Националния празник на България,

...
В навечерието на 3-ти март - Националния празник на България,
Коментари Харесай

Плевенският ансамбъл „Дъга” представи Северна България в концерта „Среща в Шоплука”/СНИМКИ/

" В навечерието на 3-ти март - Националния празник на България, в град Дупница се организира празничен концерт под надпис " Среща в Шоплука ".

Единствени представители за Северна България бяха Фолклорен танцов отбор " Дъга " отПлевен с живописен началник Албена Кръстева.



Детско-юношеският отбор е основан 2001 година от досегашния си началник и подържа богат репертоар от авторски разработки и типичен танцови творби.
В празничния концерт, надарените деца на отбор " Дъга " се показаха с три театрални творби и дружно с изявени сформира от София, Пловдив, Благоевград, Димитровград и Дупница, подариха на многочислената аудитория цветен букет от ритми, багри и позитивни страсти.



Събитието беше снимано от локалната телевизия.

Организатор на форума е Община Дупница в лицето на госпожа Дилиана Диканска, худ. ръководител на ПТС " Зора " към НЧ " Зора - 1858 " - гр. Дупница, а мястото на което се организира концерта беше Спортната зала в центъра на града с потенциал 1505 седящи места.


Грандиозното събитие ще има своетопродължение, тъй като всички хореографи на срещата, след мероприятието единомислещо взеха решение този формат да бъде изнесен във всеки от градовете на участниците.


Така че плевенчани също ще имат опцията да се насладят на концерт от подобен мащаб с помощта на организацията и семейството на танцов отбор " Дъга ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР