В навечерието на 15-ти септември жители на Кюстендил се обединиха

...
В навечерието на 15-ти септември жители на Кюстендил се обединиха
Коментари Харесай

Благотворителна кампания в помощ на първокласници

В навечерието на 15-ти септември поданици на Кюстендил се сплотиха в благотворителна акция в помощ на първокласници от града. Само за две седмици донори към този момент са набавили десетки раници, тетрадки и принадлежности. До края на седмицата те ще бъдат разпределени сред дечица от фамилии в затруднено състояние, а задачата всички първокласници в общината да имат еднакъв достъп до обучение.



Преди дни Бетина Георгиева, която е майка на две дребни дечица, взема решение в навечерието на новата образователна година да опита да помогне на първокласници от града, като провежда акция за събиране на раници, тетрадки и принадлежности, от които децата ще имат потребност. За задачата основава съдружие, където всеки, който желае, може да подари материали нужни за започване на първи клас или парични средства, с които да се закупят училищен принадлежности.

Към момента акцията се развива извънредно добре от към дарения. Имаме принадлежности и раници за 30 деца, като има и финансови дарения, които към момента не са използвани. Нашият главен фокус са сираци и полусираци, отглеждани от баби и дядовци, изоставени от родителите деца, самотни родители, както и деца на един или двама родители инвалиди. Последни, само че не на последно място в листата, са и деца от фамилии, в които следим явлението трайна нетрудоспособност и трайна безработица. Идеята е с тези фамилии да работим и за в бъдеще, изясни Бетина Георгиева.

Валерия Стоичкова е измежду хората, които незабавно откакто разбрали за акцията, решили да се включат в нея.

Всяко дете би трябвало да има комфорта да стартира нещо ново и да е подсигурено, да си има всичко належащо което ще му би трябвало да стартира образователната година, да му бъде по-спокойно. Гледах каквото съм взимала на моите деца, това да взема и на тях, тъй че да е уместно, разяснява дарителката.

За да оказват помощ на колкото е допустимо повече дечица в потребност, от сдружението са влезнали по отношение на шефовете на всички учебни заведения в Кюстендил, където след дни ще посрещнат първокласници.

Те си познават децата, познават си родителите, като сме оставили брошурки да могат родителите да са свържат с мен защото това е най-лесния достъп до родителя. На родителската среща те да получат такива флаери от класните ръководители и да могат вкъщи на мира, когато никой не ги гледа, да се извърнат към мен, добави организаторката на акцията Бетина Георгиева.

За да не се усещат обезпокоени, от сдружението са решили да запазят в загадка имената на децата, които ще получат нови ранички и училищен принадлежности.

Имах честа едно детенце персонално да го видя не мога да ви опиша насладата на едно такова дете, пламъка в очите, вълнението, показа Георгиева.

След края на акцията за първия образователен ден Бетина Георгиева и нейните другари възнамеряват организирането на нови благотворителна дела, като идната е за набор на облекла, обувки и дрехи както за деца, по този начин и за възрастни хора в потребност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР