В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който

...
В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който
Коментари Харесай

В Силистра започнаха инициативите по повод 1-ви юни

В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който се чества в над 40 страни по света, в Силистра са проведени редица спортни, развлекателни и просветителни начинания за деца в идващите дни.
Началото бе сложено през днешния ден, 30 май 2022г., в Салона на Община Силистра с Фестивал на приказките, част от дейностите по план „ Мисията продължава ”, финансиран от Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
Във фестивала на 30 и 31 май вземат участие над 120 деца от 7 детските градини, както и възпитаници от ОУ „ Отец Паисий “, ОбУ „ Св. Кл. Охридски “, с. Проф. Иширково и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с. Брадвари. Фестивалът започва с доста овации, детски безредици, цветни костюми и драматизация на приказки в осъществяване на децата от детските градини. На идващия ден/31.05.2022г./ ще се показват театралните групи от Ателие „ В чудния свят на приказките “, основани по плана. Ще бъдат показани както международни приказки – „ Червената шапчица “, „ Цветята на дребната Ида “, „ Цар Дроздобрад “ и български национални приказки – „ Сливи за боклук “, „ Неродена мома “, „ Примък-отмък “, „ Дядовата питка “, „ Хитър Петър “ и „ Дядовата ръкавичка “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР