В Научноизследователския институт по трудова медицина „Н.Ф. Измеров назоваха за

...
В Научноизследователския институт по трудова медицина „Н.Ф. Измеров назоваха за
Коментари Харесай

Работата в офис пречи на здравето

В Научноизследователския институт по трудова медицина „ Н.Ф. Измеров " назоваха за съветската РТ последствията от работата в офис върху здравето.

Експертите означават, че заради неподходящите условия в офис средата чиновниците стартират да се разболяват все по-често.

" Основната причина за тази обстановка е утежняването на качеството на въздуха в офис пространствата, породено основно от погрешно функциониращата вентилация и незадоволителния въздухообмен, интензивната работа с компютър и пренаселения личен състав в пространствата ", означават учените.

Като последици от такава работа експертите характеризират невроза и тревога. Те се развиват на фона на чести стресови обстановки заради високи професионални условия, липса на поддръжка в екипа или обичайно заплащане, както и боязън от загуба на работата.

Психологическите проблеми от своя страна могат да доведат до развиването на органични болести, да вземем за пример, на нервната и сърдечно-съдовата система. Според учените проблемите на работното място също могат да доведат до нарушена репродуктивна функционалност.

За да избегне проблеми, породени от " заседналия " темперамент на работата, служащият в офиса би трябвало да отдели време за презареждане, поучава терапевтът Людмила Лапа.

" На всеки час би трябвало да ходите, да скачате, да се отпускате за 15 минути. Трябва да вършиме физически извършения, да натоварвате мускулите, с цел да няма физическо безучастие. Тези дребни неща ще ви оказват помощ да поддържате добър метод на живот ", споделя лекарят.

Също толкоз значимо е да не забравяте да пиете вода или чай, което ще помогне за понижаване на натоварването върху бъбреците и възобновяване на кръвоносните съдове, прибавя тя.

Източинк: РИА новости/ БГНЕС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР