В Националния план за възстановяване и устойчивост трябва да намерят

...
В Националния план за възстановяване и устойчивост трябва да намерят
Коментари Харесай

Илиана Йотова: Развитието на туризма да залегне по-сериозно в Националния план за възстановяване

В Националния проект за възобновяване и резистентност би трябвало да намерят по-сериозно място ограниченията за възкръсване на туристическия отрасъл и целенасочената мисъл за неговото развиване. За това прикани вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше формален посетител на 25-ите годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Вицепрезидентът акцентира големите финансови вреди за туристическия отрасъл в международен мащаб, подбудени от пандемията - 1 трлн. и 300 милиарда $. В рамките на Европейския съюз се регистрират 70% спад на приходите. „ Зад страшните числа стоят банкрути и загуба на доста работни места. А съответна отплата съвсем липсва ", уточни Илияна Йотова. Вицепрезидентът посочи, че България би трябвало по-добре да употребява европейските средства, с цел да възвърне туристическия си отрасъл, който носи 12% от Брутният вътрешен продукт на страната. По последни данни загубите за година за българския туризъм са над 5 милиарда лева

„ Имаме неосъществена цел - да обвържем по-ефективно туризма с историята и културата ни. Липсва ни задоволително реклама на открито. Други страни, които имат доста по-малко от нас, съумяват по-добре да го популяризират и да се възползват от благосъстоянията си ", уточни Илияна Йотова.

Обща цел на всички би трябвало да бъде възобновяване на доверието в туристическия отрасъл, прикани вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна Йотова поздрави управлението и членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за смелостта да се оправят с провокациите в тази сложна обстановка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР