В националния конкурс „Технострат 3“ тази година бяха получени общо

...
В националния конкурс „Технострат 3“ тази година бяха получени общо
Коментари Харесай

Икономическото министерство финансира 13 стартиращи фирми по програма „Техностарт 3“


В националния конкурс „ Технострат 3 “ тази година бяха получени общо 92 кандидатури, като утвърдените са 13 започващи компании. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на гала по връчването на договорите „ Техностарт 3 “. Той акцентира, че задачата на програмата е да се поддържат и финансират започващи компании, които имат максимален капацитет за резистентност и пазарна реализация на своя артикул или услуга.

По думите му концепциите, които са утвърдени обгръщат разнородни действия, както от бранша на произвеждане, по този начин и от бранша на научната и развойна активност, с приложение от биотехнологиите и медицината до машиностроенето, козметиката, храните и сферата на спорта.

Зам.-министър Борисов напомни, че програмата „ Технострат 3 “ се осъществя със средства от бюджета на Министерството на стопанската система, планувани в бюджетна стратегия “Насърчаване на предприемачеството и иновациите”. Тя е един от инструментите, които МИ употребява наред с останалите, а точно опциите на ОПИК 2014-2020, на Българска банка за развиване, на София Тех Парк и други

Зам.- министър Борисов пожела триумф на младите бизнесмените в нелекият път, който им следва, както и пазар за реализация на техните артикули и услуги. „ 13 български бизнесмени остават в родината си и ще допринесат за новаторското развиването на българската стопанска система. Надявам се да осъществят един резистентен бизнес и в най-скоро време да се наложат като сполучливи новаторски компании, заключи зам.-министър Борисов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР