В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да

...
В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да
Коментари Харесай

Какво правят успелите хора като Бил Гейтс през уикендите, за да са продуктивни в понеделник

В натовареното всекидневие човек би трябвало да е по-продуктивен, с цел да успее да се оправи с всички задания. Трудно е обаче да се откри най-ефективният метод за повишение на продуктивността. Успелите хора като Бил Гейтс и Джеф Безос са намерили свое решение на казуса. Те ползват следните трикове през уикендите, с цел да стартират седмицата по-интензивно, съгласно CNBC.

1. Спят задоволително

Тялото и мозъкът няма да устоят на напрежението през работната седмица, в случай че не им давате нужната отмора. Тим Кук, Бил Гейтс, Джак Дорси и Джеф Безос споделят, че спят най-малко по 7 часа. Това обаче може да се окаже мъчно през делниците, в случай че работата ви изисква изключителни задължения. В подобен случай можете да употребявате уикенда, с цел да наваксате със съня.

2. Прекарват време с околните си

Ако се чувствате отговорни поради невъзможността да обърнете внимание на фамилията си, през почивните дни можете да измененията това. Добре е, в случай че имате да свършете нещо, да го извършите в събота сутринта, тъй че останалата част от уикенда да е за околните хора.

3. Планират седмицата си авансово

Успелите постоянно са с едни ход напред. Това не лишава доста време от почивката. 10 минути вечер, с цел да извършите график и да отсеете значимите неща през идващата седмица ще се окажат витално значими в понеделник, когато работните задания стартират да се струпват една по една.

" В съботите не се спирам и не се съсредоточвам върху значимото. Но неделите са време за размисъл - възнамерявам стратегически и диря противоположна връзка за свършеното ", споделя предприемачът Джак Дорси.

4. Намират време за това, което ги зарежда

Успелите хора не си губят времето, само че си отделят такова за отмора и занимания. През уикендите закусват дълго или прекарват много време излежавайки се с обичаните книги.

Британският предприемач Ричард Брансън споделя че, съботите са времето са купони, а в неделите натъртва на физическа интензивност.

" Играенето на бридж е много старомодно. В неделите виждам по какъв начин щерка ми язди, това също не е съвременно, само че пък е занимателно. Готвя всяка вечер, другите също имат предпочитание, само че ми харесва метода, по който го върша ", споделя Бил Гейтс в Reddit.

5. Грижат се за семейството

Домакинските отговорности са значими, тъй като когато се насъберат става много натоварващо. Успешните хора отделят време, с цел да пазарят, заплащат сметки, само че без това да лишава задачите почивни дни.

6. Остават сами и проучват

Уикендите са идеално време за натоварените през седмицата, с цел да медитират и обмислят обстановки, които ги безпокоят. Изследване на Харвард сочи, че хората, които прекарват 15 минути в края на деня, с цел да проучват дадена обстановка, са научили 23% повече от случилото се по отношение на тези, които не обръщат внимание на грешките и уроците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР