В наши дни жената трябва непрекъснато да се доказва –

...
В наши дни жената трябва непрекъснато да се доказва –
Коментари Харесай

Диетичното меню на модерната жена

В наши дни дамата би трябвало непрестанно да се потвърждава – в работата си, измежду приятелките си, в фамилията си и даже до момента в който върви измежду тълпата на улицата, изглеждайки добре, усмихвайки се и излъчвайки воля и позитивизъм.

Наред с куп други предпоставки вярното и здравословно хранене е най-важният фактор, който зарежда организма ни с всичко, което му е нужно, с цел да работи „ на цялостни обороти ” и да не се претрупва.

За актуалната жена, която е по едно и също време брачна половинка, майка, стопанка и експерт постоянно се оказва мъчно в забързаното всекидневие да намерения за диетичното си меню. Ето обаче няколко хитринки, които може да спазвате, когато нямате опция да следвате прецизно диетата си в домашни условия, а е нужно да хапвате на открито.

Още повече, че пролетния сезон и хубавото време постоянно ни изкушават да предпочетем някое заведение с лятна градина пред разновидността да си останем у дома.

Ето някои правила, преди да си поръчате главно меню:

 Гювече

- Докато разглеждате ястията, поръчайте си чаша вода вместо алкохолно пиво или газирана напитка;

- Помолете сервитьора да ви донесе всички дресинги и сосове настрана, с цел да може сами да прецените от кое по какъв брой да сложите;

- Не гледайте грамажът на порцията ви да бъде стабилен, а се концентрирайте върху кулинарните качества на определеното от вас ястие;

- Забравете пържените неща, а поръчвайте такива, приготвени на скара;

 Пица

- Вкусните топли хлебчета, които се сервират преди да дойде главната поръчка, не би трябвало да ви примамват с апетитния си вид;

- Ако сте избрали да похапнете нещо вкусно от българската кухня, най-добре е то да бъде приготвено в глинен съд, вид гювече. Тези манджички се подготвят с по-малко лой и без непотребни висококалорични сосове. Лошото на българската кухня е, че постоянно е съпроводена с самун, картофи и ориз.

Не бива да съчетавате тези артикули с други, тъй като те са от групата на бързите въглехидрати, поради които най-често трупаме непотребни килограми.

- В случай че предпочитате на обяд с приятелки да похапнете нещо от италианската кухня, най-препоръчително е да забравите за спагети, паста и пици и да насочите вниманието си към морски блага или риба. Ако ли пък държите безусловно на спагетите, дано те да са с лек доматен сос вместо сметана или ароматни сирена.

 Вечеря

Може да си позволите пица, в случай че блатът е тъничък и затрупан със зеленчуци, малко шунка и напълно „ неангажиращо ” количество кашкавал. Не изключително прелестно, само че би трябвало да се откажете и от финия италиански десерт тирамису.

- Обичаната от мнозина китайска кухня крие много коварства за тънката линия, само че и тях има по какъв начин да заобиколите. Почти всичко в този вид азиатски ястия е пържено с много лой. Вариантите са или да помолите оризът ви да е подготвен в минимално количество олио, или да си поръчате зеленчукови блюда, които съдържат по-малко триглицериди.

Съчетайте локалните блюда с елементарен задушен ориз вместо пържен със зеленчуци и яйце. Вкусните пролетни рулца не са целесъобразни като предястие – по-добре изберете сладкокисела чорба. Погледнете менюто за ястия, приготвени на пара, и си изберете нещо апетитно от тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР