В Народното събрание депутатите изслушаха вътрешния министър Иван Демерджиев и

...
В Народното събрание депутатите изслушаха вътрешния министър Иван Демерджиев и
Коментари Харесай

НС изслуша на закрито заседание вътрешния министър и шефа на ДАНС за британеца-терорист в Плевенско

В Народното събрание депутатите изслушаха вътрешния министър Иван Демерджиев и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по проблема със арестувания у нас британец, търсен с алена бюлетина от Интерпол, съобщи БНР.

Изслушването бе по искане на ГЕРБ-СДС. Заседанието беше закрито поради класифицирани данни, които могат да бъдат изнесени.

В претекстовете Маноил Манев от ГЕРБ изясни, че на фона на битова престъпност, пукотевица по полицейски ръководства, убийства, произшествия, сме стигнали до такава степен да си приказваме към този момент за терористи, арестувани на територията на България, търсени с алена бюлетина, влезнали у нас. За да не вършим неинформирани изявления, най-правилно е да чуем хората, които могат да ни показват обстоятелствата, уточни депутатът.

По думите му на фона на проблемите с невлизането ни в Шенген ще ни зададат и въпроса по какъв начин терорист е влезнал в страната ни. Тези въпроси ние ще ги зададем тук, през днешния ден, не би трябвало да си заравяме главата в пясъка, съобщи представителят на ГЕРБ и изиска съответни отговори.

" А въпросите са доста, депутат е забъркан в това ", добави Манов: " Нали на всички е ясно, че партньорските служби от Англия ще се заинтересуват от народен представител, помагал по административни проблеми на терорист ", сподели още той.

От чуването стана ясно, че лице, обвързвано с терористични организации, се е добрало до съдействието на депутат, разяснява след закритото съвещание на Народно събрание Маноил Манов.

" Лицето, за което става въпрос през днешния ден през целия ден, има съпричастност към терористични организации. И второ - нашата колежка не е била помолена от никоя кметица, кмет или който и да било, да му оказва подпомагане. Те просто се познават със фамилията на това лице от 2019 година. Знаела или не - това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никой административен орган - кмет, зам.-кмет или различен, да оказва помощ. Тя е пособия непринудено ".

В коридорите на Народното събрание депутатката Албена Симеонова още веднъж отхвърли коментар.

" Госпожа Албена Симеонова оказа цялостно подпомагане на службите. Това, което се чу в границите на това закрито чуване, мисля, че мога да го възпроизведа. Вече от нейните пояснения, доколкото разбирам, става дума за това, че в това село има англичани. Тя е един от, може би единственият, или дребното хора, които владеят британски и постоянно се обръщат към нея за помощ да окаже подпомагане. Твърденията, че той е живял в неин парцел, не са правилни. Моята информация е, че е арестуван в кметството ", разяснява от своя страна съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Според него включването на тематиката в дневния ред на Народното събрание по искане на ГЕРБ-СДС като че ли демонстрира, че надвива желанието да се отиде на избори. Вместо да има фокус да се успокои обстановката, да се откри опция с третия мандат, без значение на кого ще бъде връчен, да бъде излъчено ръководство, което да свърши някои неща, ние се занимаваме с сходни офанзиви, които могат единствено да имат предизборна цел, посочи Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР