В Народното събрание денят на депутатите започна със спорове и

...
В Народното събрание денят на депутатите започна със спорове и
Коментари Харесай

Парламентарният ден започна със спорове и обвинения

В Народното събрание денят на депутатите стартира със разногласия и взаимни обвинявания. Първият проблем бе събирането на кворум за старт на работната седмица.
След началото на съвещанието от „ Възраждане” желаеха Българска социалистическа партия да напусне обединението поради изпращането на военна помощ в Украйна, което, съгласно тях, към този момент е реалност.
„ Българска социалистическа партия съобщи, че няма да допусне България да окаже военна помощ на Украйна. Кога Корнелия Нинова ще подаде оставка и ще напусне обединението?”, попита Елена Гунчева от “Възраждане”.
„ Няма да подкрепим и да участваме в гласоподаване за военна помощ. От тази естрада говорете единствено истината”, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.
Скандалът се трансферира към друга тематика. За да потушат напрежението в обединението и да отговорят на офанзивите на опозицията, от „ Продължаваме промяната” оповестиха - пред страната има значими рецесии за решение.
„ Виждаме отвод и целенасочена акция да се промени ръководството в България. Чуваме за алените линии на този или оня, само че кои са алените линии на обществото?”, попита Андрею Гюров от Политическа партия.
„ Казвате, че опозицията диктува дневния ред. Това значи, че вие нищо не вършиме, че не управлявате”, съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС.
На фона на разногласията, от Движение за права и свободи повдигнаха друга тематика - по кое време ще получат отговор на своите 88 въпроса към вътрешния министър Бойко Рашков.
Така, след обвиняванията и разногласията, депутатите започнаха по дневния си ред, от който липсват изборът на нов шеф на Българска народна банка, както и парите за пътните строители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР