В началото при доста ниски показатели на смъртност и заболяемост

...
В началото при доста ниски показатели на смъртност и заболяемост
Коментари Харесай

Д-р Виткова: Все още има неизвестни около ваксината

В началото при много ниски индикатори на смъртност и заболяемост наложихме фрапантни ограничения и внезапно взехме решение, че сме победили този вирус. След това влязохме в много сериозен развой на политизиране на тази зараза и по тази причина в този момент виждаме огромния боязън от налагане на по-резки ограничения и забавяне в тяхното налагане''. Това съобщи доктор Мими Виткова - някогашен здравен министър и сегашен шеф на частен здравен фонд, в предаването ''Лице в лице'' по bTV.

Според нея би трябвало да приемем версията, че дълго време ще би трябвало да живеем и да се борим с този вирус. По думите ѝ вероятен излаз са ограниченията до построяването на групов имунитет и то посредством ваксина.

„ Смущава ме по какъв начин започва имунизацията. Все още има незнайни към имунизацията, следи се едно бързане, което не постоянно е вярно обяснено. Изтича много информация и за финансовите резултати за производителите на тези ваксини. Задава се въпросът дали това се прави поради здравето на хората “, означи доктор Виткова. Според нея неналичието на задоволително здравна информация внася подозрения.

„ Обещанията би трябвало да следват резултатите от ограниченията и откакто досега няма маркирана сигурна наклонност за понижаване нито на заболелите, нито на смъртността, по-добре е страната да откри средства да подкрепи тези бизнеси, в сравнение с да отворим още веднъж вратата “, уточни тя за отварянето на заведенията и комерсиалните центрове преди празниците.

''Ако тотално се отвори прозорецът през празничния интервал, януари месец няма да ни донесе положителни резултати'', означи доктор Мими Виткова.

По думите ѝ частните здравни фондове поемат лекуването на пациенти с ковид след карантината.

''След приключване на карантината лекуването продължава – проучванията и консултациите не престават. Налага се на един болен да се вършат по два и по три скенера, това се поема от фонда, както и медикаментите. Лечението е скъпо, има много продължителни случаи “, посочи доктор Мими Виткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР